Berättelser/bilder m.m

Här lägger vi upp Resultater, bilder och berättelser från valpköpare, samt från oss själva.

       2020  2019  2018
2017   2016  2015  2014 2013  2012

2021


6/9 Nu har det hänt massor sedan sist. :-)

Helgen 4-5/9 fick det bli Leksand där både Silky Terriern Nättan- Marimia's Meant To Be Queen och Tuva skulle visas upp. Nättan på Lördag och Tuva på Söndagen.

Nättan fick Excellent behöver utvecklas mer tyckte domaren. Söndagen gick Tuva hela vägen till Bäst i Rasen och fick Cert och Cacib och blev därmed SVENSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION. Inte illa att på 4 utställningar inom 3 veckor vara färdig champion. Min lilla stjärna.

Jag hade hyrt en liten stuga bara 2 km från utställningen vilket var kanon, det enda som var ett minus var att det varken fanns fåtölj eller en soffa att sitta i, vilket min rygg verkligen kände av.

Lite bilder runt där jag bodde

Stugan där jag och hundarna bodde i 2 nätter.

-------------------------------------

Helgen efter drog vi till Bassetklubbens utställning i Värnamo, där en dansk domare dömde.

Här blev Tuva 4 bästa tik och fick reserv certet 38 anmälda petiter. Väntans Villiga Vilmer debuterade i juniorklass med Excellent och 3a i sin klass.

---------------------------------------

Den 23/8 var vi i Backamo på SKKs utställning och där fick Tuva Cert, Cacib och Bäst i motsatt kön. Så duktig hon är.


21/8 Jisses vilken dag på Bassetklubbens utställning på Tånga Hed. Väntans Qära Qerstin och Väntans Tursamma Tuva skulle utställas för första gången sedan hösten 2019 då Qerstin avslutade med ett Best in Show och Tuva med ett Best in Show valp.
Nu blev det en återstart som heter duga. Qerstin slåt till och blir BEST IN SHOW 1 och Tuva får CERT 3;bästa tik och 2- BEST IN SHOW JAKTHUND. Fattar knappt det är sant. Domare var Theres Johansson. Qerstin var så sprallig så hon var svår att ställa upp snyggt. LoL8/8 Idag blir Xantippa och Xclusiva 10 månader. Tiden går så fort. Jag har suttit ringsekreterare idag för Tollarespecialen som var i Forsvik, en så vacker plats. Inte mindre än 160 hundar var anmälda till utställningen fördelat till 4 ringar, totalt till jakt m.m var det över 280 anmälda.

En trevlig dag blev det.


7/8 Idag var jag och Xclusiva "Sivan" och Marimia's Meant to be Queen "Nättan" på utställning i Grästorp.

Sivan blev Bäst i Rasen och 2:a i gruppfinalen och Nättan blev Bäst i Rasen, men oplacerad i gruppen. Båda skötte sig fint. Kul var det också att träffa lite gamla vänner.

Dagen till ära hade jag köpt ett litet popupp tält, som man BARA ska vika och snurra ihop till en platt rund sak att ha i en påse. Jag ljuger inte har nog tittat på videon om hur man packar ihop tältet 30 ggr. Jisses så svårt att komma ihåg, men jag klarade det, vet dock inte om jag tycker det blev ett så bra köp

Pop up-tält camouflage 170x170 cm

Har fått lite bilder på en fin Wienerpölse " Rullis" bror, som har det hur bra somhelst. Han gillar att vara till sjös.


1/8 Nu har man anmält till en massa utställningar. Bäst att passa på innan det stängs ner igen. Vill ju så gärna ha Tuva utställd och förhoppningsvis hinna bli SEUCH för hon är snygg. :-)
Igår var jag i Lundedet på en inoff utställning runt 230 hundar var anmälda och Sivan ställdes för första gång nästan 10 mån.gammal.
Hon har aldrig varit ute och sett andra hundar och har gått i koppel 4 ggr och aldrig haft nått utst. koppel på sig. Hon skötte sig helt över förväntan. Glad i alla och inte rädd för 5 öre, så kul att se henne, hon blir en liten showhund och snygg är hon.

HP och Bäst i Rasen samt 4 i Gruppfinalen är inte illa av en novis.


Lycklig matte med fin hund


20/7 Kära valpspekulanter så måste jag göra Er besvikna, Qerstin är inte med valpar. Har ju haft mina aningar, att det var så. Vi tar nya tag till nästa löp.


18/7 Vilken trevlig em och kväll, jag och Anette mötte upp hos Ulla Britt och vi grillade och åt gott, satt ute till 22.30 och pratade och pratade, så kul en kväll det blev.


17/7 Nu har vi fått upp ett spa och en utedusch, så härligt och det är redan några som njuter.


13/7 Har fått lite roliga och fina bilder av valpköpare.


Här är det Väntans Qrumelur Qulan och V.Udda Udd som håller koll på om det kommer några.


Opus (Udda Udd) har klätt upp sig inför fotbollsfinalen.

Väntans Villiga Vilmer håller på att förbereda sig inför utställning i augusti.


13/7 Då har vi varit en sväng till Täby då vårt första och än så länge enda barnbarn fyllde 1 år. Vilken härlig liten Johannes det är, han är en liten solstråle. Vi stannade över natt då vår andra son Jens såg efter hundarna. Så vi hade en härlig helg i Täby med bad och utemat.


1/7 Såg att massor av bilder fallit bort under en del gamla årsresultat, nu är de på plats igen.

Några bilder på en glädjespridare vid namn Ölis (Väntans Öl Pölse)


Jodå det är en tax bland gässen och hönsen.

Inga valpar på Raffa tyvärr :-( var ju vad jag misstänkte fastän jag tyckte mig känna en liten spark. Nu står hoppet till att Qerstin är dräktig.


25/6 Önskar alla våra besökare en Trevlig Midsommar


23/6 Lyckades fånga både Sivan och Panda på bild, inte de bästa och helt okammade men men de ser inte allt för tokiga ut fast de är tokiga (vilda) helt ouppfostrade. Mitt fel.


Väntans Xclusiva & Väntans Vilda Vickan


19/6 Idag åkte jag iväg på en liten inoff utställning som hölls i Karlskoga Lundedets Friluftsområde. Jätte fint och lagom varmt, då det var lite vindigt. Träffade Bettan (Trogens Kennel) och även en del av familjen Wall var där (Stubbkärrs Kennel) Så kul att komma ut lite igen. Inga av de såkallade valparna var med, då det bara är att erkänna att de varken har fin nog päls eller koppelvana.
Hemskt att upptäcka hur dåligt man tränar, när det inga små utställningar har varit under snart 1.5 år. Sedan har det ju inte blivit bättre av att jag bröt ryggen och nästan slet av det inre ledbandet i knäet.
Hursom så fick Silky Terriern Nättan och Taxen Mini följa med, de kan åtminstone gå i koppel eller trodde jag, då Mini visade att det var lite si och så med det.

Båda fick HP och blev BIR och Nättan blev även BIG-3

Marimia´s Meant To Be Queen (Nättan) BIG-3 Silky Terrier


Bettan blev BIG-2 med sin Trogens Mas Start,  Miniature American ShepherdWalls blev BIS-3 valp med sin str.tax Stubbkärrs Åttilia

Tog lite bilder på omgivningarna där och på vägen hem


Sjötorp är ett mysigt ställe att stanna till på.


18/6 Efter lång tid har Göran då fått igång motorn till båten, fick skicka efter delar från Amerika. Så idag fick det bli en provtur ute på Vänern, så skönt ett väder, visserligen blåste det lite. Motorn gick bra, men jisses vad stela och oviga vi är, ett helt företag att komma ner och ur båten och att få upp den igen på båtkärran. Funderar på om vi inte ska sälja den. Någon som intresserad av en Askeladden 495 ?


12/6 Glömde ju att berätta att Väntans Trotsiga Trine som bor i Polen varit på utställning i Koszalin /Manowo där hon blev BIR/BOB tyvärr kunde Maggie inte stanna till gruppfinalen.


9/6 Idag blir då Johannes 11 månader. Fått bilder från både Väntans Vivan och Väntans Saga.

Vivan (Phoebe) är på semester i Slovenien ser ut som hon trivs :-) Otroligt vackert är det iallafall.

Söta Saga njuter av Köpenhamn med omkrets


4/6 -6/6 Idag kommer äldsta sonen med fru och barn. Vår kära Johannes som är det sötaste man kan tänka sig säger en helt opartisk farmor :-)

Dagen till ära hade jag varit iväg och köpt en liten badpool och den blev populär.

Stora killen Johannes som blir 1 år den 9 Juli jisses vad tiden går fort.


Klart godkänt att fika på bryggan tyckte Johannes


29/5 Idag har Jens och Na varit här på grillning, haft en jättehärlig dag i det skönaste vädret.

Vi "firade" Mors dag då Na skulle jobba imorgon. Fick den största finaste blomman från dom som nu hänger ute vid trappan. 

Tiden går ja, men inga utställningar har vi. Jag hoppas att det kommer att bli några i sommar som man kan åka på, har ju några lovande som jag gärna vill visa upp. Fastän ingen av dom kan gå i koppel helt otränade. :-(


24/5 Qerstin har löpt tror jag ? har bara sett några bloddroppar, hursom beslutade jag att försöka para henne då hon löper med 10 mån mellanrum och hennes senaste valpar är födda i september.  Hon har inte visat upp sitt vanliga beteende där hon gör sig till för de andra tikarna. Så jag blir frågande, men tar kontakt med tilltänkta hanen och åker dit. Ingen parning men en mkt intresserad hane. Efter några dagar blir det en parning och Qerstin protesterar inte. Spännande :-)


13/5 Idag har vi haft besök av Jens och Na och vi grillade i det fina vädret gott och mysigt.
Ser ni de små viftande hundarna under bordet :-)


Pölse har fjäskat in sig hos Na
Efter maten rodde Jens och Na en tur på ån. Sedan lite mys på bryggan.


Tog lite vår bilder ocksåVilmer tränar spår och är här mäkta stolt som synes.


12/5 Vilken härlig dag. Vi mötte upp Lars och Karin i Blidsberg vid Basta Kvarn där vi tog en go fika. Så vackert och härligt det var.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På vägen hem stannade vi till vid Hornborgarsjön7/5  Qajsa mår bra efter sitt huggormsbett och här sitter och hon skrattar ihop med husse Åke.


4/5 Verkar som Raffa redan tycker hon har valpar :-) Alla gosedjuren skulle upp ur lådan.


2/5 Hoppas Ni haft en trevlig Valborg och helg. Själva har vi grillat i det fina vädret och bara varit.

Raffa är nu parad med Olle och vi hoppas att det ger resultat.

Vi har fått lite fina bilder på Väntans hundar.

Väntans Saga Sagolik har det underbart ihop med sin matte Dorte i Danmark, här på utflykt vid havet där de njuter av det fina vädret. Snart hoppas vi att hon befinner sig här på Väntans, för att bli parad.

Vilmer tränar att stå fint och gillar att ligga i värmen ihop med sina bästisar bl.a sin pappa Rocktrollens Lille Csnaps


Jo det ligger 3 st här :-)


8/4 Fick några fina bilder på Vitala Ville och några fina påskklädda :-)Kan meddela att Qajsa mår bra igen efter sitt ormbett och att alla blodvärden såg bra ut.


3/4 Påskhälsningar från V. Vilmer ihop med sin kompisar. 

Väntans Xclusiva har fått en hälsning från sin pappa Ismans Bengt

Idag har båda sönerna med respektiva varit hemma på kalkonmiddag.

Vi satt ute i solen och blåsten, det gick 


Johannes gillar sin farbror Jens och att äta mat. 


3/3 Idag satt vi ute och åt påskmat i det fina vädret, hela 4 tim var vi i den sköna solen riktigt varmt. 


Då barn och barnbarn kommer hem över påsken har jag varit duktig, inte ofta detta händer men NU gjorde det. :-) 


25/3 Idag har jag varit flitig och börjat trimma Qerstin har ju inget gjort på länge länge pg.a min brutna rygg, men nu så börjar jag komma igång och hon blir så fin när det blir klart. 

Även Panda och Rullis har varit på bordet, Rullis är dock inte klar ännu men det kommer. :-) 


Väntans Qära Qerstin


Väntans Vilda Vickan ( Panda )


Väntans Rull Pölse ( Rullis )


23/3 Idag är Qajsa hemma igen efter 2 dygn på djursjukhuset i Strömsholm. 37000 kr gick notan på. Tycker det är fullständigt horribla priser som våra djursjukhus har, inte undra på att försäkringarna ökar för varje år. :-( 


Rakad hals och huden ser nog så islken ut, men vi tror det går åt rätt håll. Hon är pigg och matglad. 

 


21/3 
Idag hamnade Qajsa på djursjukhuset, då det inte gick att röra hennes huvud/nos utan att hon skrek, visade sig att hon blivit ormbiten, så nu håller vi tummarna att allt blir bra igen.

Inga tikar löper ännu.


21/3 Vi har en gås som går här ihop med änderna, undrar om den tror att den är en and.


21/3 

Då har V-kullen hunnit bli 6 månader och några fina bilder på Vilgot som bor på Åland kom samt Vilmer som tränar på att stå fint.14/3 Tiden går fort trots att så mycket är "stängt" Sonen har fyllt år och han och familjen har varit här en hel vecka. Barnbarnet Johannes är en solstråle och farmors älskling. 


Några nya bilder har kommit från våra valpköpare som är så duktiga på att höra av sig då och då vilket uppskattas. 


Väntans Xantippa ska ut på stan. 


Väntans Villiga Vilmer har här villigt ställt upp sig.


Väntans Viga Vivan är på cykeltur i Munchen


23/3 Idag gick det riktigt bra för Risto som var mycket nöjd. 
22/3 Idag kommer Risto och ska försöka fälla en hjort i vår lilla skog. 


20/2 Börjar så smått att bli lite mer rörlig och har lyckats trimma taxen Rullis nu 4 månader.

Det kommer in bilder från våra valpköpare och det är så kul att höra hur bra allting går. Här kommer lite bilder.


NU HAR KOLLEGIET FASTÄLLT ATT TUVA TAGIT EN DREV ETTA PÅ RÅ


 


Vilgot som bor på Åland tränar på att stå fint, husse säger det går sådär. Jag tycker han står fint här. 


Vivan trivs bra i Munchen säger matte. 


Ville tycker det är daxs för lite mat. Efter maten ska man vila har han hört. 


Villy gillar sin farbror och brukar sova såhär enligt husse.


18/2  Qajsa har det bra och har fått sitt eget spring spår i snön och hon vet var man ska ligga mjukt :-) 

Saga som bor i Danmark, har det också bra som synes. 


9/2 Även om man i princip är isolerad, så går tiden fort. Idag blir vårt barnbarn Johannes 7 månader och han är en liten solstråle. 

Igår blev Xclusiva 4 månader och hon utvecklas fint liksom Panda gör. Lite mkt jobb med flera valpar samtidigt speciellt nu när jag inte är fit för 100. Men jag har iallafall klarat av att klippa klor och trimmat lite på dom så här kommer några bilder. 


Väntans Xclusiva ( Siva ) f 8/10-20

Väntans Vilda Vickan (Panda) f 20/9-20


27/1 Xantippa växer och har börjat träna inför kommande jaktsäsong :-) 

Fint rejält skall redan. video-1611841757.mp4


26/1 Vilmer växer och det tränas i att bland annat stå fint.


26/1 Rapport från München där Vivan numera bor. Det går så bra hon hjälper till med att flytta och är en bestämd dam säger de. :-) Man blir trött av att flytta så det gäller att vila ibland.


22/1 3veckor sedan jag halkade så illa att jag fick en fraktur på ena ländkotan och ett nästan avslitet inre ledband i knäet. Har fortfarande ganska så ont, speciellt om jag försöker göra lite som att tvätta golv, plocka undan lite för mkt. Har lite svårt för att jag inte kan röra mig som jag vill. Valparna som är kvar här växer och ser så fina ut. Längtar efter att få göra iordning dom och ta några fina kort på dom. Mkt jobb för Göran just nu när jag är ur spel. 


21/1 Idag fyller yngsta sonen 33 år fattar inte vart tiden tar vägen. Vi bestämde att vi skulle ha en god middag tillsammans här på Lördag. 


10/1 Nu lite bilder som kommit in från olika valpköpare. 

Väntans Tuffa Ture har varit duktig.

Väntans Öl pölse

  

Väntans Wienerpölse mår som en prins. 

Väntans Vitala Ville har det gott som synes.


Väntans Villiga Vilmer med sin pappa. Vilmer har somnat med sin favorit i munnen.


Vilmer behöver lite mer träning att stå fint, men det kommer nog :-) 


9/1 Idag blir vårt barnbarn Johannes 6 månader, tiden går så fort. Han är så charmig och härlig. 8/1 Hem från sjukhuset idag. Så skönt det ska bli att vara hemma igen, även om smärtorna är nog så kännbara ibland.


3/1 Idag skulle jag ha åkt över Öresundsbron och lämnat Vivan som ska flytta till Munchen men eftersom jag ligger på sjukhuset, så får Göran åka till Malmö och Sanna åka dit istället. Detta visade sig inte vara det lättaste, då Sanna inte släpptes in i Sverige trots Finsk medborgare och covid-test. Göran fick åka till gränspolisens kontor vid Öresundsbron och lämna Vivan och sedan blev Sanna med ett antal norrmän förpassade tillbaks till Danmark, där hon sedan kunde ta sig vidare till Tyskland. Vi önskar Vivan all lycka till i sitt nya hem. 


1/12 Idag hände det som inte får hända, jag halkade och slog mig så illa att ambulansen kom och hämtade mig och 1 vecka på sjukhuset med fraktur på en ländkota och skadat knä och ledband. Fy fan så ont det gjorde och fortfarande gör. Skena på benet och korsett för ryggen. Inga fler drevprovstarter för Tuva och mig, är glad att jag hann med ett i varje fall.   


2020


31/12 Bjuden på jakt utanför Tibro idag fick Qerstin följa med som försvinner som en avlöning och kommer inte tillbaks. Ser henne vid ett tillfälle och ropar men hon kommer inte, efter 2 timmar är hon hämtad och jag ganska så förbannad. Ngt släpp för Tuva blev det inte då jag skulle hem och fira nyår.


30/12 Lite pirr i magen idag ska Tuva visa vad hon kan. Hon söker ut bra och får upp ett rådjur som hon driver till full tid Jiippiiii ser rådjuret komma lugnt och fint med Tuva mkt spårnoga efter. Vid provets slut får jag veta att domaren kommer att föreslå ett första pris på Rå. Nu ska här nog anmälas till fler prov. Men först nyår.


28/12 Idag blir det jakt/träning i Bäckhammar jättefina marker. Tuva får upp Rå som buktar bra till en början sedan drar det iväg och hon hänger på. Hon är duktig denna lilla Tuva. Vi är inte ute så många timmar, då en drevprovstart är inbokad den 30/12 så spännande. 


27/12 Då har Julen varit och allt har varit frid och fröjd. Fick en fin bild från husse till Väntans Rockn Roll Raffa som rockar skogens alla djur med besked. 


26/12 Idag var det stor eld utomhus och god julmat i värmen av elden. Blev väldigt mysigt.


25/12 En sån vacker morgon. 


24/12 Idag kom då Fredrik och Lize Marie med lilla Johannes för att fira jul med oss. Vi har förmånen av att ha ytterligare ett hus, där familjen kan bo. Inne hos oss är det korsdrag och munskydd som gäller, utom när vi äter :-) Jens vår andra son, kom också för lite god julmat.


Corona dukning med Jens vid eget bord, blev trevligt och god mat var det också. 


22/12 Väntans Tuffa Ture har skickat en julhälsning han är en jäkel i skogen säger husse. 


20/12 Idag är Väntans V kullen 13 veckor och ytterligare några veckor kvar innan fina Vivan kan flytta till sitt nya hem i Munchen.

När Sture inte jagar då slappar han med besked. 

Det kommer in bilder och rapporter om att allt går hur bra somhelst i de nya hemmen.

Villy gillar sin farbror

Lilla "Flingan" har en bästis vid namn Blecken. 


Bättre att ligga nära än i sin egen korg

Wienerpölse trivs alldeles utmärkt i sitt nya hem. 


Nä jag sover inte hela tiden utan är ganska så busig in emellan 


Har lite fina bilder på hans halvsyskon också. :-) 

Prins pölse mår som en Prins.


Här är det fina Krydd pölse som visas upp


Här är det roliga Öl pölse som syns.


11/12 Då har ytterligare 2 valpar flyttat till sina nya hem och vi önskar dom all lycka till. Är övertygad om att det kommer att gå bra. 

I nästa vecka skulle jag släppa Tuva hos husse till Rocktrollens Lille Csnaps, men igår var det varg på marken, så det blir att avvakta och se vad som händer. Inte kul alls.


10/12 Då har resterande valpar varit och blivit besiktade på Skara Djursjukhus och samtliga var utan anmärkning. Det gick väldigt smidigt och lätt att både åka bil och bli vaccinerad och chippad. Skönt, samtliga sov på vägen hem, hann till och med att besöka blomsterland för lite blommor, utan att någon protesterade. 


7/12 Nu har vi tagit det lugnt och slappat en del, fast det är fortfarande en hel del jobb med de valpar som ännu finns kvar i huset. Vivan går kvar och väntar på att flytta till Munchen, vilket inte blir förrän in på det nya året, då det krävs Rabies vaccination. 

Själv velar jag vilken hund jag ska behålla eller kanske dom alla :-) fast då lär jag få flytta. Nåväl nu ska tid för besiktning bokas, så får vi se vad som händer.


3/12 Då fick vi Tuva och jag åter igen komma till Kjell utanför Mariestad för släpp. Attans vad hon imponerar denna Tuva. Söker ut fint och har ett litet kort drev, efter 2 tim tar hon upp 12.46 och driver fint runt 45 min sedan tror vi att hon lagt av, men icke efter en tappt på runt 8 min är det drev igen och det går i den bukt som Kjell anade och drar iväg tillbaks mot utgångsläget. Jag kopplar henne när hon kommer ut på grusvägen 14.04. Hon ville bara iväg igen och gnällde men nä nu fick det vara nog. TACK Kjell för att vi fick komma. 


1/12 Idag har Tuva och jag varit hos Lars och släppt och 2 drev blev det idag inte så långa men det tar sig. Hon söker bra och kan nog bli väldigt duktig med tillräcklig träning. Idag var det tösnö, så det blev en hel del klumpar i pälsen, men det verkade inte bekymra Tuva. Här hörs Tuva driva. 

video-1606836798.mp4


30/11 En hälsning från Åland med rapporten att allt går bra. Husses ryggsäck var mäkta intressant tyckte Vilgot när husse kom hem från jakten.


27/11 Idag har jag då äntligen fått min födelsedags present. Min käraste Väntans Ögonfröjd
( Wilda) som blev BIS på Bassetspecialen 13.5 år gammal, är nu förevigad med denna fina tavla.
TACK Tobbe och Cilla är så glad över denna present.  


26/11 Idag fick jag åka till Mariestad och släppa Tuva. Jätte fina marker och Tuva är ju nybörjare men skötte sig riktigt bra. Hon fick upp ett rådjur som hon drev med ett härligt skall. Det blev inte så länge men jag är jätte nöjd hon söker ut fint och har stort intresse. Tack Kjell för att vi fick komma. Vi hoppas på fler tillfällen.


24/11 Nu är det "bara" 4 petit tikar kvar och meningen är att nån ska stanna här, frågan är bara vem det blir. 


23/11 Går bra för Vilgot också husse säger att han är en tuffing


22/11 Då har sista hanen flyttat hem till sin pappa och vi har redan fått bilder som tyder på att allt kommer att gå utmärkt. 


Vilmer hälsar på sin pappa Marley (Rocktrollens Lille Csnaps)


En jakthund räds inte ett rosa vildsvin


21/11 Än engång har Raffa gjort ett bra jobb. Efter närmare ett 2 timmars bra buktande drev föll denna. 


20/11 Nu har ytterligare 2 st fått flytta till sina nya hem och enligt rapporter så har det gått bra. Tänk vilken skillnad det blir av att halva kullen har lämnat boet. Imorgon flyttar ytterligare en.  Ville har somnat gott i sin låda.


19/11 Dagen började med lite stress, då jag kvällen innan fått för mig att jag skulle kolla så allt var ok med killen som ska flytta till Åland. Hittade inget chip höll på hur länge somhelst men inget chip, alla andra kom fram utan svårigheter, men inte han. 

Ringde tidigt idag till djursjukhuset och berättade fick komma in för koll och visst var det så inget chip hittades. Så ny chipmärkning och nytt Pass. Pust vilken tur att jag kollade, så jag hann med, innan han skulle flytta. 

Nu har första valpen blivit hämtad och det gick fint fick ett sms när de var hemma och han var en tuffing sas det och lekte bra ihop med sin petitkompis.


17/11 Idag har V-kullen varit hos veterinären och blivit besiktade och vi var så fina tyckte veterinären. Vi var inte så glada i att bli chippade, det gjorde ont det tyckte vi killar iallafall, tjejerna var lite tuffare och sa nästan inget, men det var nog bara en engång grej för annars är vi tuffare eller...


14/11 Mallig husse meddelar att nu har man fällt rådjur för både Frasse och Minu på samma dag. 
Väntans Qlåfinger Qurt och Väntans Retliga Ratata.


8/11 Vilken härlig dag solen har varit framme och det gjorde att Qerstins valpar varit ute och härjat. Hmm lilla Vivan kom med en liten gren, visade sig vara en mask, som de andra tyckte var nog så intressant, kanske gick den att äta. Fick snabbt tag i masken och förpassade den utom räckvidd för vildingarna. 


7/11 Nu blir det lite nya valpbilder. Pinglas valpar är nu 4 veckor, men inte speciellt aktiva sover och äter mest, busar lite granna. Pölses är också 4 veckor och där är det lite mer fart fast med i lådan när mamma är med. Båda kullarna har fått smaka på rådjursfärs och det var ok. Qerstins valpar är 7 veckor imorgon och där är det full rulle. Varit ute nu när det varit såpass varmt och härjat omkring kan man nog säga att de gjort. 


6/11 Det blev sen natt innan vi kom isäng, men så trevligt vi haft det och idag blir det sightseeing på Kinnekulle innan de återvänder hem. Såhär i Corona tider får man vara rädd om varandra så dessa munskydd användes när vi satt inomhus och pratade, det gick det också.


Vackra Kinnekulle och stenbrottet med Vänern i bakgrunden.


5/11 Idag ska Lyra komma och trimmas/klippas. Efersom hon nu är 10 år så klipper vi henne lite här och där. Hon blev jättefin och pigg som attan hade varit ute och jagat och husse var mäkta stolt över henne. Senare idag kommer Christina och Anette från Gävle och ska titta på valparna och sedan blir det god mat, vin och prat. 


4/11 Idag är det skogen, ska med Kalle till Torsö för att släppa Tuva och hon sköter sig över förväntat, söker ut bra, men får tyvärr inte upp något. En härlig förmiddag i skogen blev det. Tack för det Kalle 

Fick en fin bild från Ismans Bengt (Olle) som är pappa till Pingla valparna. 


2/11 Då bär det iväg till Storfors och en trevlig träff med Ann-Sofie lite god mat på pizzerian hann vi också med och en hel del snack. :-) vidare till Kumla och lite handlande hos Lithells, samt överlämnande av Qajsa till Åke och Anita. 


1/11 Då har vi haft besök av son med fru och vårt första barnbarn Johannes som snart är 4 månader men ser betydligt äldre ut. En rejäl krabat på över 8 kg och har storlek 74 nu. Ett charmtroll är han och farmors älskling. :-) 

Valparna växer och kräver sitt jobb.


29/10 Fick fina bilder från pappa Rocktrollens Csnaps

Vi vet ju han är en mycket duktig hund i skogen 


27/10 Igår var Pölses valpar 3 veckor och imorgon är Pinglas 3 veckor. Jisses vad tiden går fort. Nya bilder under valpar.

Nu har Raffas husse rapporterat att man har återigen skjutit ett rådjur för hans pärla. Hon jagar kanon och kommer klockrent tillbaks. Tog upp en hjort som efter ett tag drog på långskjuts varpå Raffa ( Jaktchampion Väntans Rock'n Roll Raffa) la av och kom åter. Hon har mognat på nu på sitt 3dje år.


24/10 Fick en bild från familjen i Järpås, nu föll en liten bock för Sture, som gjorde ett fint drev.

Idag har vi haft besök av ägarna till Snaps, som är pappa till Qerstins valpar, nog var de nöjda med de små. Efter det trevliga besöket kom familjen från Enskede och titta på en blivande valp, jätte trevligt bekantskap. Mycket snak och funderingar, men att det kommer att gå bra, är jag övertygad om.


23/10 Tiden går fort och Qerstins valpar är 5 veckor på Söndag, då ska vi se om vi har lite nya bilder. Idag har vi lagt in lite flera. Igår var Pinglas valpar 2 veckor och i Tisdags Pölses 2 veckor så det är fullt upp här. :-) Härligt i dessa corona tider, att man har nått gulligt och rart att hålla på med.

Undrar ibland hur Qajsa har det hos Åke och Anita och då kom denna bild. Ser ut som det är helt ok :-) 


15/10 Nu är huset fullt i valpar och det är så mysigt och jobbigt. Visserligen blev det inte så många valpar i de 2 senaste kullarna, men de har åtminstone sällskap när de är 2.


8/10 Fick SE UCH NO UCH DK UCH C.I.B. J Väntans Party Pingla 2 st mkt ljusa tikvalpar, som jag har önskat det.  Pappa är trevliga och duktiga jakthunden SE JCH Ismans Bengt. Följ tjejerna under Pinglas sida.


12/10 Nya bilder på Qerstins 3 veckors valpar 

6/10 Fick SE UCH SE VCH DK UCH DK-15 Ranthe's Else valpar 1+1 Pappa är fina SE VCH Engtorp's Mc Bobby Mac Gee. Följ valparna på Pölse sidan, som finns under valpar.


8/10 Nu är valparna avmaskade och har smakat på köttfärs, se 2.5veckors bilder under valpar.


6/10 Ny blodparasit hittad på svensk hund, läs mer under hälsa och tips.


4/10 Nu är valparna 2 veckor och det finns nya bilder under valpar. 


27/9

Den 20/9 föddes det 6 st petitvalpar efter Marley och Qerstin, se bilder under valpar.
Pappa och mamma bilder här.


Helgen efter hemkomst, blev det en tur till Täby och mitt 1.a barnbarn Johannes.


4/9 Äntligen en tur till Danmark och mor, som det snart är ett år sedan jag såg, allt p.g.a denna jävla Corona. Men nu blev det en härlig vecka vid Limfjorden. Så gött.


25/8 Idag tog jag mig en sväng till Rocktrollens Kennel, Ulrika Boström, för att titta på hennes första kull av rasen Dandie Dinmont Terrier. Så gulliga valpar, lite behändigare och lugnare än Petitvalpar, för att inte tala om vorstehvalpar :-) Fick en utökt lunch också, så det blev en trevlig dag.

Bilden kan innehålla: hund, text där det står ”GOOD DOG”


19/8 Vi har haft besök i dagarna 4 av vårt första barnbarn Johannes och hans föräldrar. Johannes föddes den 9/7 och är en rejäl pojke, som nu väger 6.3 kg och är hela 63 cm.lång. Så kul att ha dom här.


28/7 I helgen hade vi trevligt besök av Väntans Sture Strul som fick lite pälsvård, attans så fin han blev. Sedan grillade vi vildsvin och hjortfile och det var gott må Ni tro. 


22/7 Nu är Väntans Qära Qerstin parad och vi hoppas att det tagit sig, så det kan bli petitvalpar om ca 63 dygn. 


12/7 Inte så mycket som händer när det gäller hundarna. Eftersom Corona härjar har vi i år skaffat oss ett växthus och det måste jag säga, är riktigt roligt. Vi grävde även lite land, så nu tar vi in delikatess potatisar, rödbetor, zuchinni och massor av sallad, snart blir det även lök, gurka och tomater. Lär nog bli större land nästa år :-)


7/7 Regn regn, men har ändå lagt några spår, för att prova lilla Mini (dvärgtax) hon har provat på förut och det gick bra, men nu var det visst spöken i skogen och det gick nog så trögt, vi tog oss tillsammans fram till spårslutet. Ingen höjdare precis. Tog min Silky terrier ( jag det finns en sån också, har ju ett förflutet inom terriermiljö) Nåväl hon var ungefär som Mini, men jag såg en råbock och två kaptalhjortar på vår mark, de sistnämnda var ståtliga. 


3/7 så bar det av till Vänersborgs trakten, för en tredje start i Ökl spår för Tuva. Hon har visserligen börjat löpa och är ju som vanligt åksjuk, men hon gillar att spåra så vi åker.
Hon gör ett kanonjobb och får sin sista etta med HP, domaren tyckte vi skulle satsa på DM nästa år. Så duktig hon är denna lilla Tuva.
Nu kan hon liksom sin bror lägga till titeln SE VCH.


VÄNTANS TURSAMMA TUVA
NORDUCH SEJCH SEVCH Tranaskogens Severus Snape u C.I.E. DKUCH FIUCH Väntans Qära Qerstin


23/6 Var ett tag sedan jag skrev något här. Idag tog jag gamla Trögis (husbilen) till Kennel Gold-Queens, Folke och Åsa Jonsson för att titta på 8 st 7 veckors petitvalpar som är barnbarns barn till
SE uch SE Jch Väntans Härliga Hallon som bor på Rocktrollens Kennel
Så fina och busiga de var.
Passade även på att starta Tuva på spår och hon tog sin andra etta. Hon är förbaskat duktig.

På vägen hem passade jag på att stanna till hos Barbro, som har Väntans Öl Korv från oss, som är en str. dvärgtax, vilket charmtroll han är.


2/6
Nu är Väntans Toffel Tobbe klar SE-VCH Svensk Viltspårschampion. Vilket duktigt ekipage.

Stort Grattis till duktig Ägare och hund. Så stolt över Er.

Visa källbilden


Idag den 27/5 startade Tursamma Tuva på spårprov och gjorde ett suveränt prov.

Godkänd i anlag och nu fortsätter vi.


Åter igen har Toffel Tobbe visat takter i skogen 2 st 1 pris i ÖKL ett till och

han kan kalla sig för SE VCH så duktigt.


Nu har Väntans Toffel Tobbe varit i skogen och visat att han kan spåra.

Godkänd i anlag spår. Grattis


I maj var jag och de små på inoff utställning i Vårgårda. Hela 350 hundar var anmälda.


Str.dvärgtaxen Väntans Gryn Pölse blev Bir-valp 6-9 mån och BIG-3

Silkyterrier Marimia's Meant to be Queen blev BIR


I maj flyttade Väntans Saga Sagolik till Danmark. Jag tog hem Saga då husse hade blivit allvarligt sjuk. Efter många funderingar och tankar beslutade jag att låta Saga flytta till Danmark. Dorte har haft petit förut och var nu utan hund och längtade efter en liten Saga 2 år gammal. Hon lever nu ett prinsesse liv ligger i sängen och är på många trevliga promenader och träffar massor av petitkompisar, så flytten blev mkt lyckad. Känns så skönt.


Så här i corona tider har vi tränat lite spår jag och Väntans Tursamma Tuva

Lite tveksam i början, men sedan tog det fart.

Men hur tar man sig upp här då ?

Här var ju klöven, bra jobbat Tuva.


Brodern Väntans Tuffa Ture har varit här för lite uppsnyggning. Attans så fin han är.

Husse säger att han är en jä... i skogen också. Bådar gott inför hösten.


Husse är mkt nöjd med lilla V. Udda Udd som här har varit i närkontakt med rådjur.


Det var så roligt att ställa utomlands, så jag och Väntans Qära Qerstin tog en tur till Maggie i Polen. Vi åkte till Brno i Tjeckien till en 2 dagars utst och helgen efter besökte vi Katowice i Polen. Toppen resultat

Vi åkte inte bara på utställning, jag hade med mig utrustning för att träna lite blodspår och både Dixie och Pedro var mycket duktiga och intresset var stort. 


Katowice 9/2 Domare Jill Peak GB och Big domare J. Wells IR

Qerstin fick cert och blev BIR och BIG-4 i Polen och Dixie tog det första juniorcertet i Polen.


Väntans Qära Qerstin BIR och BIG-4
e SEUCH SEJCH Väntans Ögonlock u Nord JV-07 Nord V-07 Väntans Grymma Grynet


Brno 1-2/2  Qerstin 2 cert 2 Res.Cacib.

Dixie föll inte Sluiter i smaken och fick VG dessto bättre gick det nästa dag.

Väntans Trotsiga Trine "Dixie" Bir junior och Czech Juniorchampion

Domare var B.Sluiter NL och M.Pogessi IT

Väntans Trotsiga Trine Czech Juniorchampion
NORDUCH SEJCH SEVCH Tranaskogens Severus Snape u C.I.E. DKUCH FIUCH Väntans Qära Qerstin

Super fin mat serverades utomhus i Brno och fint väder hade vi också.


Pölse barnen har det bra.

 

Välkommen till Väntans 
Inge Hansen Pettersson
+46 (0)739 373774
Skaraborg

KONTAKT:
vantanskennel@gmail.com

 

Uppdaterat: 6/9-2021*


VÄNTANS KENNEL INNEHAR
SKK's Bruksuppfödarpris:
1997 - 2003 - 2007 - 2013 - 2019
SKK's Bruksavelspris:
1997 - 2003 - 2007

Svenska Bassetklubbens 
JaktAvelsPris & JaktUppfödarePris i GULD