Blandat

Här lägger vi in resultat, skryt och sånt som vi tycker är kul, trevligt, intressant m.m.

V. Sture Strul bor i Järpås ihop med "Uffe" trots sin unga ålder 51/2 mån, har Sture redan drivit Rådjur, men husse tycker han är lite väl ung, så nu tränar dom spår och det går också bra hälsar Sture.


Det är min !!


Uppsala Cockerklubbens inoff 13/10 Domare Jens Myrman

Nu har systern Väntans Smilla Smilgrop (Smulan) debuterat på utställning med den äran
Smulan bor hos Cilla i Fjärdhundra, som köpte sin första Pbgv 1994 av Väntans, en hane vid namn Väntans Ådin han blev S&NUCH.


Väntans Smilla Smilgrop BIR & BIG-2


Karlstad 23/9 domare Hanna Andersson

Väntans Saga Sagolik BIR & BIS-4 Valp
Så har Saga och jag varit på utställning igen. Saga är den mest åksjuka valp jag haft, att våra pbgv kan vara lite åksjuka vet jag, men det brukar växa bort, vilket jag verkligen hoppas att det gör för Saga. Hon är väldigt illamående och spyr hur många ggr som helst. Som tur är hon ganska pigg när hon väl kommit ut ur bilen och hon skötte sig så fint i Karlstad, att hon blev BEST IN SHOW-4 Valp av en mycket stor grupp valpar.


Idag 16/9 har Väntans Saga Sagolik debuterat på utställning 41/2 månad. Jättebra träning för en valp som bara varit hemma och ihop med "familjehundarna" Det var lite otäckt för vi åkte redan igår till Långserud där jag hade trim/pälsvårdskurs för 5 st GoldQueenare och Saga fick vara i en rastgård med olika PBGV, det gick jättebra. Sedan åkte vi vidare till Olsäter och där fick hon träffa 5 st havanaiser och 1 jämte och det var lite läskigt, men gick snabbt över. I morse åkte vi så till Forshaga för utställning och hon skötte sig så fint, hon fick Hederspris BIR och BIG 1 men blev inte placerad i Best in Show. 


Saga  BIR & BIG-1


Ibland får jag Inge förfrågan om att döma på inofficiella utställningar och nu den 8/9 dömde jag för Mariestads Brukshundklubb. En jätte trevlig tillställning, som var proffsigt genomförd. Ytterligare domare var Kjell Carnbrand.


Bis Junior och BIG-2 Enchanting Cocker´s Dream Come True


BIS Valp 6-9 mån Majomas Celine


BIS Veteran Bermarks Titania


BIS 2 Valp 4-6 mån Little Staffs Licence to Kill

Tack för en mycket trevlig dag, kommer gärna igen ett annat år.


Fick bland annat denna tavla som jag är mycket glad för.


Backamo Svenska Kennelklubben 26/8 domare Nils Molin. Väntans Qlåfinger Qurt (Frasse) var på sin första utställning och var lite betänklig över alla dessa hundar i olika storlekar och färger, men han uppförde sig fint och domaren tyckte han var av excellent typ och gav honom även CK och slutade som BIM (Bäst i motsatt kön) Hans syster Väntans Qära Qerstin vann BIR ( Bäst i rasen)

Bilden kan innehålla: 3 personer, personer som ler, personer som står, hund och utomhus

 


Ja då har man varit i Tånga och det gick ju över förväntan bra, hade två hundar med mig och de slutade som 1 & 2 bästa tik. Mäkta stolt över dom. Rock´n Roll Raffa blev igen BIM och BIS-2, förra året blev hon Best in Show Valp där. Qerstin blev slagen av Raffa och blev 2,a bästa tik.


Raffa 17 månader går och blir bästa tik på rasspecialen för domare Mats Jonsson.


Qerstin 2a bästa tik efter Raffa


Nästa utställning blir Rasklubbens utställning i Tånga Hed, Vårgårda 19/8 med hela 30 PBV anmälda för domaren Mats Jonsson.


12/8 Nu har Väntans Rock'n Roll Raffa varit på sin första officiella utställning 17 mån.gammal. Den debuten skedde med den äran, för vad sägs om Exc, Ck, BIM. Domare var Kresten Scheel från Danmark och platsen var Askersund SKK. I bagaget har Raffa två valputställningar på Bassetklubben, där hon båda ggr blev Best in Show - Valp.


Den 29/7 var vi i Ransäter på Bassetklubbens Mellans utställning, som alltid är väldigt trevlig. Domare för iår var Bo Wallin. Inte mindre än 16 petiter var anmälda varav 2 var från Väntans.

V-Qoketta Qarin hade tills igår varit på tre utställningar och fått två cert, nu fick hon det sista och kan nu titulera sig Svensk utställningschampion, hon har en start på drevprov som gav 1 Rå.
Qarin/ Signe slutade som tredje bästa tik och Best in Show Jakthund-2

Vann Bäst i Rasen BIR gjorde hennes syster Qära Qerstin, som även slutade som Best in Show-2


Väntans Qoketta Qarin, Signe SEUCH


DKUCH Väntans Qära Qerstin


 

Rasklubben för Petiter har utställning i Tånga Hed, Vårgårda den 19/8 - 18
domare är Mats Jonsson

30 PBGV är anmälda. 


1 valp stannade på Väntans och en flyttade till Kruts :-) Saga och Smilla (Smulan)

 


Cilla, jag, Christina och Jutta åkte till Danska Bassetklubbens 50-års jubileum, som hade utställning i dagarna tre. Domare för vår ras var Gunnar Nyman DK, Gavin Robertsson UK och Renaud Buche Frankrike, sistnämda domare hade rasklubben på sitt 10års jubileum i Hökensås, som hade inte mindre än 101 Petiter anmälda.

Danmark blev en trevlig resa, men ack så varmt, kändes skönt att vi inga hundar hade med oss.

Daxs för galamiddagen där Christina lämnade över en gåva från SBaK.

Jag har varit på Kennel Gold-Queens och haft päls och trimkurs, vilket var mycket trevligt med många deltagare.


Åkte till Vejen DKK och det kunde knappt gått bättre. Qerstin blev BIR & BIG-3 samt DKUCH första dagen, andra dagen blev hon BIM. Mycket nöjd, men trött vi åkte ner på natten och ställde en övernattning sedan hemåt igen, känns att man inte är en ungdom längre :-))

NY DKUCH Väntans Qära Qerstin


e SJCH SUCH Väntans Ögonlock u Väntans Grymma Grynet.


Bassetklubben Mellan Skutberget domare Bo Paulsson 19/5

Åkte dit med Qära Qerstin och det gick ju med bravur då hon slutade som bästa tik och BIM


Jodå bettet är allt OK herr domare.


trava fint och lite fjäsk kanske gör susen....


GBCH Taglines Double the fun with Soletrader


som tillfälligt bott hos Väntans för jaktträning har nu    

1 Rå, 1+3 Rå, 1 Rå och är nu SEJCH.

Han har också blivit far till fem valpar hos oss, undan Väntans Qrusidull Qajsa

Välkommen

Välkommen till www.petitvannerna.n.nu.
Informations sida om PBGV som ägs av
Inge & Cilla.

 

Uppdaterat: 16/10

Smått o Gott

 

 

Länkar