Presentation

Vilka är då Inge och Cilla, som gör denna informations sida om just rasen Petit Basset Griffon Vendéen.

Jag Inge Hansen Pettersson köpte första PBGV 1987 efter att jag sett rasen på en jakthunds utställning, där jag var med min korthåriga vorsteh Duke som förövrigt blev BIS-2. Best in Show blev just en PBGV och jag föll pladask, en sån ville jag ha, min man och jag hade under en längre tid pratat om att skaffa oss en drivande hund, nu visste jag vad det skulle vara för ras !!

Kontakt togs för inköp av en PBGV, vilket visade sig inte vara så lätt, då det var stor efterfrågan på valpar, då fler än vi fått upp ögonen för denna trevliga ras. 1987 fick vi då äntligen den första, tiken Edeängs Ilisa 1988 kom Trogens Huldra och 1990 Trogens Jöns Bock och sedan har det bara fortsatt.

Kenneln har idag SBaK´s Jaktuppfödarpris i GULD och SBaK´s Jaktavelspris i Guld, Silver och Brons samt Svenska Kennelklubbens Bruksuppfödarpris och Bruksavelspris flertal gånger.

Jag var med att starta upp rasklubben för PBGV 1992 och var dess ordföranden i ett antal år under 90-talet. I 10 år satt jag tillsammans med 1-2 andra som avelsråd och har varit med om att göra två raskompendium och utformat grunden till dagens RAS = Rasspecifik Avelsstrategi, som är en handlingsplan för aveln inom en specifik ras i vårt fall PBGV.
Rasklubben jobbade på med bl.a helgträffar, som var mycket omtyckta och välbesökta, full fart hela dagarna med trimning, viltspår, hur går det till på drevprov/utställning ibland inbjuden föreläsare och en inoff. utställning, gemensam middag på kvällen. Härlig gemenskap och många var vi som jobbade. Jag trappade ner under ett antal år, men nu är Väntans på gång igen, därav denna sida, där Cilla, jag ska försöka dela med oss av det vi tror kan vara av intresse.
Helt enkelt en INTRESSE SIDA om rasen PBGV, öppen för alla att fritt ta del av om man så vill.

Jag heter Cecilia Gylén men går under namnet Cilla
Jag träffade på Petiten på ett retriever jaktprov i början av 90-talet och sa direkt.. En sån måste jag ha någon gång.. Det gick några år och min sambo fixade sin jägarexamen och vi fick egna jaktmarker.
Då tyckte vi det var dax att komplettera med en petit. På den tiden fanns det ett antal labradorer hos oss och vi var aktiva med både jaktprov och utställning.

Vi började vårt sökande som inte blev så långt då vårt första och sista samtal gick till Inge och där fanns en liten kille till oss. Väntans Ådin född 1993 (E. Trogens Jöns Bock U. Trogens Huldra) "Odde" kom till oss och charmade oss totalt och blev sedemera S&NUCH
Under vårt besök på Väntans såg jag en liten röd/vit tik på 6 månader som for runt och var så charmig, det var Rainstone Estée, jag kände direkt  att henne vill jag ha en valp undan.
Det slutade upp med två tikar, Väntans Enda E-Vita och lite senare även Väntans Farliga Fanny. "Fanny" blev vår första avelstik och Krut's Kennel fick sin första pbgv kull år 2000.
Idag har vi ett antal Petiter och korthårig vorsteh, som även de går tillbaks till Väntans Kennel.
Under de år som vi var aktiva i rasklubben och arrangerade helgträffar blev jag såklart involverad och fick vara med och jobba med både ringträningar och pälsvård ..
En härlig tid med många nya bekantskaper, härliga skratt stort umgänge och lärorikt för både oss och nya petitägare..

Varmt välkommen till vår intresse sida om PBGV, hoppas du hittar något som kommer till nytta för dig och din petit till vardag, jakt och utställning..

 

Välkommen

Välkommen till www.petitvannerna.n.nu.
Informations sida om PBGV som ägs av
Inge & Cilla.

 

Uppdaterat: 30/10 2019* 

 

Länkar